Arenal App

Arenal App

Download nu de Arenal App en ontdek de vele voordelen. Eenvoudig reserveren en vrienden uitnodigen in een van onze 12 clubs? Alles kan in slechts enkele klikken. 

Download nu via Google Play of App Store

Reserveren via de Arenal App

Met de Arenal App wordt het organiseren van sportactiviteiten eenvoudiger dan ooit tevoren.

 • munteenheid van onze app is credits:  €1 = 1 credit
 • geen transactiekosten bij reservaties (velden of events)
 • De credits zijn geldig in alle clubs in België & Nederland
 • Terugbetalingen gebeuren steeds in credits

Download nu via Google Play of App Store

De organisatie van sportactiviteiten is eenvoudiger dan ooit tevoren. Met onze handige kalender en zoekfuncties vind je snel en gemakkelijk beschikbare sportvelden en kan je jouw reservaties meteen bevestigen.

Eenvoudig reserveren en vrienden uitnodigen in een van onze 12 clubs? Alles kan! Met de Arenal App nodig je vrienden uit in slechts drie stappen. 

Reserveer in een-twee-drie een partijtje tennis, padel, padbol, squash of soccer5 in één van onze 12 clubs dankzij het Arenal credit systeem

 • hoe maak je een reservatie?
 • hoe werkt het Arenal credit systeem?
 • hoe jouw favoriete club instellen?
 • ... ontdek een antwoord op al jouw vragen!

FAQ Arenal APP

Arenal App updates

De afgelopen weken is er druk gesleuteld aan de Arenal App. De nieuwste versie 1.3 is vanaf maandag 04/09 beschikbaar en wordt "gepusht" naar bestaande gebruikers, waardoor je meteen met de nieuwste versie kan werken.

Openstaande schuld

Indien, bij een split payment, een van je medespelers zijn deel van de reservatie niet betaalde, wordt deze geïncasseerd bij jou (de eigenaar van de boeking). Indien er voldoende saldo staat in je wallet, wordt deze schuld automatisch afgetrokken.

Echter, indien de eigenaar van de boeking (jij dus) niet voldoende saldo heeft staan in zijn wallet, wordt je account geblokkeerd en moet je eerst de openstaande schuld vereffenen. Probleem hierbij op vandaag is dat deze schuld (bv €12) enkel kan vereffend worden d.m.v. aankoop van een van onze creditbundels (€100 - €200 - €400 - €600), en niet enkel de exacte schuld (bv €12) kan vereffend worden. Nu is dit probleem verholpen, en kan je in deze situatie wel de exacte schuld vereffenen, in plaats van hiervoor een creditbundel aan te schaffen

Let wel: een openstaande schuld kan niet deels betaald worden met een restant uit je wallet.

Bijvoorbeeld: 
- openstaande schuld is €30
- je hebt nog €10 in de wallet
- de openstaande schuld die je moet betalen is €30, en dus niet €30 - €10

Boeken in de toekomst

Tot op heden konden klanten eindeloos ver in de toekomst een reservatie maken. Dit is in de nieuwe versie niet langer mogelijk, en zal voor alle clubs opnieuw op 28 dagen (ofte 4 weken) geplaatst worden, identiek zoals het vroeger was in Playtomic.

Timing annulatie medespelers

In de vorige versie konden je 3 medespelers zich slechts uitschrijven uit een reservatie tot maximum 8u voor start van de reservatie. In de nieuwe versie kunnen ze zich uitschrijven tot net voor aanvang van de reservatie.

Let wel: als eigenaar van de reservatie kan je wel nog steeds maar tot maximum 8u voor de reservatie zelf annuleren.

Betaalopties

Sommige spelers krijgen foutieve betaalopties voorgeschoteld bij het afrekenen van een reservatie of aankoop credits. Bv. een Belg die iDeal krijgt voorgesteld als betaalmethode. 

Het probleem oplossen kan door de algemene instellingen op je smartphone te verifiëren:

 1. staat het land ingesteld op België?
 2. staat de taal ingesteld op Nederlands?

Uitzondering: indien je een Xiaomi toestel hebt kan het probleem helaas niet verholpen worden. De appbouwers achterhaalden een probleem met dit merk van toestellen. Enige wat je in dat geval kan doen is een van onderstaande opties: 

 • reserveren via de webapp van de gewenste club
 • credits aankopen in de bar, die later manueel worden toegevoegd aan je account door een Arenal medewerker, waardoor je daarna wel via de app reservaties kan maken